Det elleville Peer Gynt eventyret i Bergen...

I oktober 2016 etterlyste Britt Elin Skogseide i Bergen, folk som ville være med på å strikke Ibsens - Peer Gynt - inn på ullgensere.. Det var 574 strikkere, damer og menn fra hele landet, ja faktisk verden som meldte sin interesse. Vi fikk ett år på å gjøre genseren ferdig.

Jeg hadde lyst til å være med på denne galskapen som ble satt i system.. så jeg ble strikker nr. 65. Navn og nr. skulle strikkes inn på armene, og vi fikk ett merke som det stod "1. utgave i ull". Dette for at det skulle være en unik genser - en genser som det ALDRI blir laget 2 av. Så dette skulle være signaturen på kunstverket. Jeg fikk tilsendt mønster og ett bilde av teksten. Teksten måtte vi selv sette opp, slik at det passet ut på for- og bakstykket. Genseren skulle strikkes i 4 deler, og så sys sammen ..så da var det bare å begynne å strikke...og her ble mitt resultat. Vi fikk frie tøyler til fargevalg, bare vi fulgte mønsteret. Og det var ingen like kombinasjoner på de 574 genserne.. Det var helt utrolig!!

Lørdag 14. oktober 2017 skulle det være utstillingsparade i Bergen hvor alle genserne skulle gå på rekke å rad, og med det så ville hele Peer Gynt bli fremvist.. Men fredag før paraden, så ble alle genserne hengt opp etter nr i Bergen gamle fengsel.. Og det var litt av ett skue ;)

..Så blir det Lørdag, og jeg er klar for paraden... ( teksten er speilvendt på bilde, fordi det er en selfi haha... )

 ...Det ble ett langt paradetog, når 574 ullgensere gikk etter hverandre. Her er noen bilder fra paraden i Bergen, som også ble vist på TV2 og NRK..

 

 

Britt Elin Skogseide som startet hele galskapen, gikk foran i toget med sin Peer du lyver genser, og bikkja si :)

..og dagens mann som det ble tatt mest bilder av, var nok han her... når en ser hva som står på genseren, så skjønner en hvorfor :D :D

Her er link til nyhetskanalen som sendte direkte fra paraden:  http://www.tv2.no/v/1239127/

 

Følg meg gjerne på https://www.facebook.com/bonningen/ Her legger jeg ut ideer og tips til strikking.

 

 

https://www.facebook.com/bonningen/

 

2 kommentarer

julietalivstil

16.10.2017 kl.14:23

så herlige bilder☻
julietalivstil: Takk :) Det ble ett langt paradetog :) ..og ingen gensere var like :)

Skriv en ny kommentar

BONNINGEN - NØKKELEN TIL AVKOBLING

BONNINGEN - NØKKELEN TIL AVKOBLING

48, Vegårshei

Bonningen er ett lokalt uttrykk for strikketøy i kommunen hvor jeg kommer fra. Min mor lærte meg strikkekunsten da jeg var 7 år. Hun visste hvilken nytte og glede det ville gi meg i livet.. Jeg lærte strikkekunsten videre til min datter, så gleden går i arv. Med denne bloggen ønsker jeg å inspirere andre til å finne nøkkelen til avkobling - gjennom bonningen. Følg også BONNINGEN på FB

Kategorier

Arkiv

hits